2022-01-10 10:01:15• hírek • Bede Emőke

Újabb szálláshely látta kárát a randalírozó turistáknak

Úgy tűnik, nem mindennapi éjszakán vannak túl azok a „turisták”, akik a Bákó megyei Szlanikfürdő egyik hotelében szálltak meg, de nem mindennapi élmény vár a takarítószemélyzetre sem. A vendégek ugyanis vállalhatatlan állapotban hagyták a szobát, s a szemeten kívül még a berendezési tárgyakat is megrongálták.

Az Observator News tudósítása szerint a személyzetet több zsáknyi szemét, ételmaradékok, összepiszkolt falak és egy betört képernyőjű televízió fogadta másnap reggel. „Turista Romániában. Mit is mondhatnál erre? Hazatértek az értékek. Ha nem fogadod őket, rasszizmust kiáltva reklamálnak, ha pedig fogadod, viselned kell a következményeket. Utóirat: Értelemszerűen nem vesszük velük egy kalap alá velük azokat a honfitársainkat, akik azért mentek külföldre, hogy tisztességes munkával pénzt keressenek. Ehhez hasonlót olyan ember nem csinál, aki legalább egy napot is dolgozott életében és áldozatok árán teremtette meg az egzisztenciáját” – írta a közösségi oldalon megosztott videó mellé a hotel, mely azt is elárulta, hogy a foglalást egy nagy-britanniai telefonszámról bonyolították le a delikvensek.
 


Nem ez volt azonban az első ilyen eset mostanában. Néhány nappal ezelőtt egy másik, a most bemutatottnál jóval durvább bulitól volt hangos az országos sajtó. Egy, a román főváros 4-es kerületében található villában szilveszteri bulit szerveztek, melyen először csak néhány fiatal – köztük több zenei körökben ismert személy – vett részt, ám amint megjelentek az első Instagramra feltöltött bejegyzések és történetek, egyre többen jelentek meg a helyszínen. Hogy pontosan mi történt az éjszaka folyamán, nem lehet tudni, hiszen a bulizók letakarták a biztonsági kamerákat, az eredmény azonban magáért beszél: a fiatalok szinte teljesen szétszedték a villát annak minden berendezésével együtt, a kár értéke pedig kb. 20 ezer euróra tehető, melyhez képest a bérleti díjként kifizetett 3500 lej messze elmarad. S noha a tulajdonos csak telefonon egyeztetett az ingatlant az utolsó pillanatban kibérelő fiatalokkal, és a kulcsot is közvetítő révén adta át nekik, a rendőrség hamar a nyomukra akadt, ugyanis az estét a résztvevők gondosan dokumentálták a közösségi médiában.


Az ügy egyik főkolomposa egy Alberto Grasu nevő trapper, aki szerint a buli azt követően fajult el, hogy az internetre kikerült a villa címe, és „érthető módon” minden követője vele akart bulizni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: